Köszöntő
Őszinte tisztelettel köszöntöm Önt Hidvégardó megújult honlapján!
 

Weboldalunk megújításával célunk, hogy a településünk iránt érdeklődőknek egy felhasználóbarát, áttekinthető rendszerű weboldallal, sok-sok fotóval, friss aktuális információkkal, invitatív módon mutassuk be Hidvégardót.

Kérem, szánjon ránk néhány pillanatot, és tekintse meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, és egyben az országnak is legészakibb részén - a Bódva-völgy északi kapujában - található Hidvégardó község honlapját.

A 610 lelkes településünk Miskolctól észak felé 75 km-re, a 27. számú főközlekedési út végétől 2 km-re - közvetlenül a szlovák-magyar határvonal mellett - terül el.

Honlapunkon barangolva megpillanthatja Hidvégardó és környékének természetföldrajzi - és éghajlati adottságait, megismerheti a község történetét jelenét és fejlesztésének terveit.

Hidvégardó miközben megőrizte falusias, barátságos jellegét - évről-évre dinamikusan fejlődik:
Jól kiépített infrastruktúrával, szennyvízhálózattal és 2015-ben átadott Védőnői központtal is rendelkezik.
A település nagyságához képest széleskörű intézményhálózattal és szolgáltatásokkal áll az itt élők és ide látogatók rendelkezésére.

Csodálatos látványt nyújt és hangulatot idéz elő az orsóforma alakú faluközpont, a szépen rendezett, parkosított tágas terekkel, középen a műemléki Római Katolikus templommal és két szélén a többségében rendezett népi lakóházak sokaságával.

Az aktív kulturális élethez változatos szabadidős programok kapcsolódnak, melyek fő helyszíne a Rendezvények háza, a műemléki Gedeon-kúria, a kézműves ház és az ezek udvarán lévő szabadidőpark (színpaddal, piknikező hellyel, valamint játék- és sportolási lehetőséggel).

Hidvégardó megismerése mellett az idelátogatók a közeli és a határ túloldalán lévő településeken is szebbnél-szebb természetföldrajzi látnivalókat mint pl. az Esztramos-hegy barlangrendszerét és a Szádellői-völgyet, valamint gazdag történelmi emlékeket: várakat, kastélyokat, kúriákat és templomokat nézhetnek meg.
A természetet kedvelők kedvükre túrázhatnak: sétálhatnak a csodálatos panorámát nyújtó domb- és hegytetőkre, vagy kerékpározhatnak a gyér forgalmú aszfaltozott utakon a környék látnivalóit is megismerve.

Honlapunkon tett virtuális sétája után kérem, látogasson el hozzánk és győződjön meg személyesen is a látottakról.

Hidvégardó vendégszerető lakossága, intézményei és szolgáltató egységei minden látogatót szeretettel hív és fogad.
A mielőbbi találkozás reményében tisztelettel:


Képek a településről
© 2005 - 2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.