HIDVÉGARDÓ HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Köszöntő

Főoldal
Köszöntő
Földrajzi jellemzők
Településtörténet
Települési adatok
Gazdaság
Cégkatalógus
Önkormányzat
Közérdekű
Oktatás
Egészségügy
Szolgáltatások
Látnivalók
Szálláshelyek
Rendezvények
Hírek
Vissza az alap oldalhoz


Őszinte tisztelettel köszöntöm Önt Hidvégardó megújult honlapján!

Weboldalunk megújjításával célunk, hogy a településünk iránt érdeklődőket egy felhasználóbarát, áttekinthető rendszerű weboldallal, sok-sok fotóval, friss aktuális információkkal, invitatív módon mutassuk be Hídvégardót.

Kérem szánjon ránk néhány pillanatot, és tekintse meg az országnak és egyúttal BAZ. megyének is legészakabb részén – a Bódva-völgy északi kapujában – található Hidvégardó község honlapját.

A 770 lelkes településünk Miskolctól észak felé 75 kilométerre, a 27. számú főközlekedési út végétől 2 kilométerre – közvetlenül a szlovák-magyar határvonal mellett – terül el.

Honlapunkon barangolva megpillanthatja Hidvégardó és környékének természetföldrajzi – és éghajlati adottságait, megismerheti a község történetét jelenét, és fejlesztésének terveit.

Hidvégardó miközben megőrizte falusias, barátságos jellegét – évről-évre dinamikusan fejlődik:
Jól kiépített infrastruktúrával rendelkezik, ma már csak a szennyvízcsatorna hálózat hiányzik,de ez a beruházás előkészítése is folyamatban van.

A település nagyságához képest széleskörű intézményhálózattal és szolgáltatásokkal áll az itt élők és ide látogatók rendelkezésére.
Csodálatos látványt nyújt és hangulatot idéz elő az orsóforma alakú faluközpont, a szépen rendezett, parkosított tágas terekkel, középen a műemléki Római Katolikus templommal és két szélén a többségében rendezett népi lakóházak sokaságával.
Az aktív kulturális élethez változatos szabadidős programok kapcsolódnak, melyek fő helyszíne a műemléki Gedeon-kúria, a kézműves ház és az ezek udvarán lévő szabadidőpark (színpaddal, piknikező hellyel, valamint játék- és sportolási lehetőséggel).

Hidvégardó megismerése mellett az idelátogatók a közeli és a határ túloldalán lévő településeken is szebbnél-szebb természetföldrajzi látnivalókat mint pl. az Esztramos-hegy barlangrendszerét és a Szádellői-völgyet, valamint gazdag történelmi emlékeket: várakat, kastélyokat, kúriákat és templomokat nézhetnek meg.
A természetet kedvelők kedvükre túrázhatnak: sétálhatnak a csodálatos panorámát nyújtó domb- és hegytetőkre, vagy kerékpározhatnak a gyér forgalmú aszfaltozott utakon a környék látnivalóit is megismerve.

Honlapunkon tett virtuális sétája után kérem, látogasson el hozzánk és győződjön meg személyesen is a látottakról.
Hidvégardó vendégszerető lakossága, intézményei és szolgáltató egységei minden látogatót szeretettel hív és fogad.
A mielőbbi találkozás reményében tisztelettel:


Matusz Tamás
polgármesterVissza az oldal tetejére

© 2005-2019 Me-NET Kft. - Miskolc • Impresszum